Вицепрезидентът на Камала Харис си осигури делегатските гласове, необходими, за да спечели номинацията на Демократическата партия за президент на САЩ, предаде "Ройтерс".

Партийните делегати гласуваха виртуално тази седмица. Харис, която се присъедини към събитието на живо, където беше направено съобщението, каза, че официално ще приеме номинацията следващата седмица, след като периодът за виртуално гласуване приключи.

Харис стана фаворит за номинацията на Демократическата партия, след като президентът Джо Байдън се оттегл и от напредварата миналия месец. Вицепрезидентът бързо спечели подкрепата на силните партии и беше единственият кандидат, който се класира за президентските избори на Демократическата партия, което гарантира, че резултатът от гласуването на делегатите никога не е под съмнение.

Харис събра 310 милиона долара през юли в подем на кампанията й

Харис събра 310 милиона долара през юли в подем на кампанията й

Повече от 200 милиона долара от 310-те милиона долара са дошли през първата седмица след подкрепата на Байдън за Харис

"Но вече се радвам да знам, че имаме достатъчно делегати, за да осигурим номинацията", каза Харис. Тя трябваше да премине праг от 2350 гласа на делегатите, за да си осигури официално номинацията.

Лидерите на Демократите обещаха да предложат кандидат за президент до 7 август, преди Националния конгрес на Демократическата партия, който ще се проведе между 19 и 22 август в Чикаго.

От Демократичната партия коментираха, че е било необходимо виртуално гласуване, за да се гарантира, че процесът на номиниране е завършен до 7 август - срокът, до който законът на Охайо изисква кандидат, който да влезе в бюлетината на щата.

Законодателите от Охайо впоследствие отложиха крайния срок до 1 септември, но партийни служители заявиха, че въпреки това искат да спазят крайния срок 7 август, за да избегнат всякакъв правен риск в щата.

Какво би представлявало президентството на Харис?

Какво би представлявало президентството на Харис?

Като президент, би донесла по-голям опит във външната политика и приемственост - с изключение може би на Газа