Кампанията на Харис съобщи в петък, че е събрала 310 милиона долара през юли, стимулирана от малки дарения, предава "Ройтерс".

Даренията през юли - повече от два пъти повече от 138,7 милиона долара, събрани от републиканския съперник Доналд Тръмп през същия месец - увеличават общата сума, събрана от Харис и Байдън преди нея, до над 1 милиард долара, най-бързото преминаване на този праг от президентска кампания в историята, каза кампанията.

Юли се очертаваше да бъде разочароващ месец за демократите, след като големи дарители задържаха пари в опит да накарат Байдън да излезе от надпреварата, но появата на Харис като кандидат-президент на партията поднови ентусиазма на избирателите и дарителите.

Повече от 200 милиона долара от 310-те милиона долара са дошли през първата седмица след подкрепата на Байдън за Харис, се казва в кампанията.

Две трети от даренията през юли идват от хора които даряват за пръв път и 94% от даренията са били от 200 долара или по-малко, се казва в кампанията.

"Това е историческа победа за кандидат, който ще влезе в историята този ноември. Огромното изливане на подкрепа, което видяхме само за кратко време, показва ясно, че коалицията на Харис е мобилизирана, расте и е готова да положи усилия, за да победи Тръмп този ноември", каза Харис за мениджъра на президентската кампания Джули Чавес Родригес.

Рекордна финансова подкрепа за Демократическата партия след оттеглянето на Байдън

Рекордна финансова подкрепа за Демократическата партия след оттеглянето на Байдън

Ясен сигнал за Камала Харис

Кампанията на Харис имаше 377 милиона долара в края на месеца, с 50 милиона долара повече от 327 милиона долара на кампанията на Тръмп.

Набирането на средства от Тръмп за юли е с 24% повече от 111,8 милиона долара, които кампанията съобщи, че е събрала през юни.

Опитът за убийство на Тръмп на 13 юли на митинг в Бътлър, Пенсилвания, се очакваше да стимулира предизборния принос за бившия президент. Набирането на средства от Тръмп се е увеличило преди това, когато той беше осъден в края на май по обвинения в престъпление, свързано с плащане на тайни пари на порнозвезда преди изборите през 2016 г.

Проучванията показаха, че Тръмп е натрупал преднина пред Байдън, включително в спорните щати, след катастрофалното представяне на Байдън в дебата на 27 юни, но влизането на Харис в надпреварата промени динамиката с последните проучвания, показващи напрегната конкуренция.

Откакто Харис се включи в надпреварата, акциите на Тръмп в Media & Technology Group паднаха

Откакто Харис се включи в надпреварата, акциите на Тръмп в Media & Technology Group паднаха

Тръмп предлага целеви данъчни облекчения за възрастните