В петък са били регистрирани 71 бойни сражения на фронтовата линия, като 24 от тях са на Покровско направление.

Това съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в актуална обстановка към 19:00 часа на 14 юни, цитиран от "Укринформ".

В района на Купянск броят на бойните сблъсъци се увеличи до девет, като осем атаки бяха успешно отблъснати от украинските войници и една все още продължава в района на Пищане.

Букет от ракети и дронове изпрати Русия към Украйна

Букет от ракети и дронове изпрати Русия към Украйна

Украйна е свалила всички дронове, но само 7 от 14-те ракети

Седем бойни сблъсъка са отчетени в участъка Лиман, където противникът продължава да оказва натиск при Хрековка и Невске. Водят се два бойни сблъсъка.

В района на Сиверск украинските сили са отразили три опита на противника да подобрят тактическата си позиция при Роздоловка.

Обстановката в Покровския сектор остава напрегната. От началото на деня тук вече има 24 бойни сблъсъка. Украинските войници са отбили 14 вражески атаки, а десет продължават. В момента се водят боеве извън Новоолександровка, Воздвиженка, Сокил и Новопокровске.

Главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна, генерал Олександър Сирски, заяви по-рано тази седмица, че основните усилия на руските щурмови групи са съсредоточени на в Покровско и Кураховско направление в Донецка област.

Припомняме, че в нощта срещу петък цялата територия на Украйна бе подложена на руски огън.  

Сирски: Русия атакува предимно в Покровско и Кураховско направлеие

Сирски: Русия атакува предимно в Покровско и Кураховско направлеие

Руските войски са "заседнали" във Волчанск и настъплението им е спряно