Руският бизнесмен и монархист Антон Баков, който планира да купи три острова от Кирибати, за да построи курорти и да възстанови Руската империя на династията Романови, обяви, че бил шокиран, когато предложението му било отхвърлено от правителството на тихоокенската страна, съобщава турският в. "Дейли Сабах".

Антон Баков се зарече, че ще продължи да лобира за проекта си и ще обжалва решението с друго предложение.

Руски милионер възстановява Руската империя на затънтени острови в Тихия океан

Руски милионер възстановява Руската империя на затънтени острови в Тихия океан

Тя ще е алтернативна на евразийска Русия

Отхвърлянето сега представлява предизвикателство за Баков, който търси много необходима физическа територия, за да превърне своята виртуална микродържава на монархията на династията Романови, на която беше сложен край в Русия от Болшевишката революция през 1917, в истинска суверенна държава.

Предизвикателствата бяха неизбежни, но те няма да го спрат, подчерта Баков, добавяйки, че борбата за съживяването на империята на Романови ще продължи.

Правителството поиска от Комисията за чуждестранните инвестиции да даде оценка, за да вземе решение по предложението, но Баков получил "шокиращо" писмо днес, в което се посочва, че предложението му е било отхвърлено, без да се изтъква причина.

Комисията била взела решението, без да го покани да преговаря или да даде подробности по плана, уточни той.

Баков посочи, че не бил сигурен дали сумата, която предлага, е била твърде голяма, или дали инвестиционният план е бил твърде малък, или дали споменаването на Империята на Романови е било твърде плашещо.

Баков каза, че бил влюбен в Кирибати и тамошните хора, така че няма да се опитва да инвестира другаде. Кирибати, малка държава, съставена от около 30 коралови атола и острова в Тихия океан, е една от най-бедните страни в света. Тя също е изправена пред екзистенциална заплаха заради изменението на климата и повишаването на нивото на океана.