Депутатите от Камарата на представителите в Конгреса на САЩ - републиканецът Брайън Фицпатрик и демократът Джаред Голдън - призоваха в понеделник колегите си да подкрепят алтернативен вариант на законопроекта за чуждестранната помощ. Това съобщава The Hill, като цитира писмото на конгресмените.

"Позицията на Украйна е застрашена. Боеприпасите свършват и те отстъпват. Това е пряк резултат от задънената улица в Конгреса, цитира изданието писмото.  Не можем да обърнем гръб на украинския народ, докато той се бие и умират десетки хиляди, за да запазят своята демокрация и суверенитет.

Те отбелязаха, че без американски оръжия и боеприпаси Украйна "може да се провали".

Алтернативният законопроект ще предостави 66,32 милиарда долара на Министерството на отбраната, включително приблизително 47 милиарда долара за Украйна, 10 милиарда долара за Израел, 5 милиарда долара за Индо-тихоокеанския регион и 2 милиарда долара за подкрепа на операциите на Централното командване на САЩ в Близкия изток.

Той също така съдържа гранични разпоредби, включително възстановяване на политиката "Остани в Мексико", според която търсещите убежище мигранти трябва да чакат съдебни изслушвания, докато са в Мексико.

Американски сенатори уверени, че до март помощта за Киев е одобрена

Американски сенатори уверени, че до март помощта за Киев е одобрена

Украйна ще бъде победена без допълнителна военна помощ от САЩ, спорд много политици

"Въпреки че нашата отговорност да защитаваме американските интереси и демокрацията е голяма, наше задължение е също така да имаме предвид ресурсите на Америка. Ето защо нашият законопроект ограничава предишни предложения за чуждестранна помощ до основни военни доставки за Украйна и Израел", пишат конгресмените.

Републиканците поискаха реформи на граничната политика като условие за помощ за Украйна, но консерваторите и в двете камари отхвърлиха предишната версия на законопроекта на Сената, който съдържаше граничен компонент.

Центристките законодатели се надяват новото им предложение да получи повече подкрепа. Тяхното законодателство, наречено Закон за защита на границите, защита на демокрациите, ще отпусне 66,32 милиарда долара на Министерството на отбраната включително приблизително 47 милиарда долара за Украйна, 10 милиарда долара за Израел, 5 милиарда долара за Индо-Тихоокеанския регион и 2 милиарда долара за подкрепа на САЩ. Операции на централното командване.

Американските сенатори разделени относно помощта за Украйна

Американските сенатори разделени относно помощта за Украйна

Зеленски определи визитата си във Вашингтон като позитивна