Властите на Косово взеха решение да забранят на всички сръбски официални лица достъп до територията си, съобщава прес-секретарят на министъра на външните работи, цитиран от ТАСС.

"Поради хибридните заплахи от Сърбия срещу Косово, постоянна пропаганда и фалшиви новини за страната и нашите граждани, както и неотдавнашни усилия за предотвратяване на така наречената хуманитарна криза в Северно Косово, заплашвайки сръбското население и принуждавайки го да закрие предприятия само заради някакви политически цели на Белград, външното министерство няма да позволи на никой от сръбските власти да посети Косово", обяснява Иетлир Зуберай.

Вучич се превъплъти в Робин Худ: Доставя храна на сърбите в Косово през планината

Вучич се превъплъти в Робин Худ: Доставя храна на сърбите в Косово през планината

Четири сръбски общини в Северно Косово остават верни на Сърбия и открито бойкотират

"Всички искания ще бъдат отхвърлени, докато това поведение продължава", допълва той.

Както е обявено по-рано тази седмица от председателя на Асоциацията на предприемачите в северната част на Сръбската автономна област Косово и Метохия Радош Петрович, сръбските бизнесмени спряха търговията за два дни и закриха всички хранителни магазини, пекарни, бензиностанции, аптеки, кетъринг и козметични салони.

Те предприеха тази стъпка, за да протестират срещу митата, наложени от Прищина на 21 ноември миналата година в размер на 100% за стоки от Сърбия и Босна и Херцеговина.

Вчера Прищина издаде международна заповед за арест на сръбски политически лидер в Косово, който избяга в Сърбия, след като бе обвинен във връзка с политическо убийство.

Косово и Албания с общи посолства: Да обединим тези енергии и да действаме заедно

Косово и Албания с общи посолства: Да обединим тези енергии и да действаме заедно

"Ще видите, че резултатите ще бъдат велики", обяснява роденият в Косово албански външен министър