Приключи поредният масиран набег на безпилотни самолети "Шахед" по цели в различни региони на Украйна и във всички региони беше отменена въздушната тревога.

Това обобщи руската служба на Би Би Си.

Дроновете последно атакуваха Староконстантинов в Хмелницка област в Западна Украйна. Там, както съобщават местните канали на Telegram, след серия от експлозии частично е било прекъснато електричеството.

Украинският канал в "Телеграм" - "Монитор" пише, че този път руската армия е изстреляла десет групи "шахеди" от различни посоки. Те са атакували Одеска област, Суми, Староконстантинов и някои други места.

Областната администрация на Сумска област съобщи, че в града е имало три "пристигащи" и има пострадали. Освен това съобщение и съобщенията от Староконстантинов, все още няма друга информация за последствията от набега.

Областната администрация на Суми съобщава, че по време на рейда в началото на нощта в областния център са били нанесени три удара с дрон.

"Ранените получават необходимата медицинска помощ", лаконично съобщават от администрацията, без да уточняват колко души са пострадали и в какво състояние се намират.

Областната администрация все още не е казала нищо за щетите, а само информира, че службите за спешна помощ работят на местата, където са пристигнали.

В Староконстантинов в Хмелницка област се намират летище и железопътен възел, а районът е честа мишена на изстреляните от Русия дронове.

За поредна нощ взривове събудиха Одеса
Обновена

За поредна нощ взривове събудиха Одеса

Русия атакува украински градове с безпилотни самолети

Украинските военновъздушни сили съобщават за няколко групи безпилотни летателни апарати, прелитащи над Киевска, Житомирска, Виницка, Ривненска, Хмелницка, Хмелницка и Тернополска област.