Медийният цензор на Русия "Роскомнадзор" ограничи достъпа до уебсайта на международната неправителствена екологична организация Greenpeace International в Русия. Това съобщи ТАСС.

Официалната агенция на Кремъл се позова на "Роскомнадзор", която налага ограниченията за достъп до уебсайтове и страници в глобалната мрежа.

ТАСС уточни, че "Роскомнадзор" не е посочил причините за ограничението.

По-рано Генералната прокуратура на Русия призна дейността на "Грийнпийс" за нежелана в Русия.

Прокурорите заявиха, че международната неправителствена организация застрашава "основите на конституционния ред и сигурността" на Руската федерация.

Освен това се твърди, че дейностите в областта на околната среда са "фактически съпроводени с популяризиране на политическа позиция и подкопаване на икономическите ѝ основи".

"Грийнпийс" и преди е обръщал внимание на възможното приемане от Държавната дума на закон, който позволява изсичането на защитени гори около езерото Байкал.

Русия не харесва и Грийнпийс

Русия не харесва и Грийнпийс

Организацията е обявена за "нежелана"

Greenpeace International се счита за нежелана в Русия от последните промени в законодателството, които бяха приети под натиск от Кремъл.

Русия започна наказателно производство срещу активисти на "Грийнпийс" през 2013 г., когато те се опитаха да се изкачат на офшорна петролна платформа в Северния ледовит океан, принадлежаща на държавния енергиен гигант "Газпром", в знак на протест срещу производството на петрол в Арктика.

При този инцидент руските служби за сигурност се качиха на регистрирания в Нидерландия кораб на групата Arctic Sunrise и отведоха нейния 30-членен екипаж в ареста, където бяха разследвани за пиратство.