От Кремъл определиха като „клевета” разследването на предаването „Панорама” на Би Би Си, в което американският заместник-министър на финансите Адам Шубин заяви, че руският президент Владимир Путин е корумпиран и усърдно укрива истинското благосъстояние, предаде Би Би Си.

„Що се отнася до съдържането на материала на Би Би Си, това е чиста измислица и клевета, която няма никакви основания. Като цяло сме свикнали с такива журналистически манипулации, дължащи се на некомпетентност или преследване на жълтини, или са плод на режисирана кампания.” – заяви пресаташето на Путин Дмитрий Песков.

Той добави, че позицията на американското финансово министерство е публично обвинение, изискващо доказателства, но Москва няма да изисква те да бъдат представени.

Във филм, заснет от Би Би Си, авторите се позовават на секретен доклад на ЦРУ, в който състоянието на Путин се оценява на 40 милиарда долара.

Подобна е и позицията на политолога Станислав Белковский, който заяви, че контролираните от Путин активи са в размер на десетки милиарди долари.
По думите му, руският президент има луксозни недвижими имоти, както в Русия, така и в чужбина, например в Испания.

По време на предаването авторите нееднократно подчертават, че самият Путин и прессекретарят му категорично отричат да са извършвали корупционни действия.
Двамата отричат също, че показаните в предаването дворец, луксозна яхта, банкови сметки и друго имущество са собственост на Путин или са под негов контрол.