Междинните избори в Съединените щати няма да подобрят лошите отношения между Москва и Вашингтон. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от "Ройтерс".

Той отхвърли обвиненията за руска намеса във вота в САЩ.

Песков посочи и че е твърде рано да се говори за диалог с Вашингтон за удължаване на Договора за мерки за допълнително съкращаване и ограничаване на стратегическите нападателни оръжия (Нов СТАРТ).

Пригожин призна за руска намеса в изборите в САЩ

Пригожин призна за руска намеса в изборите в САЩ

"Намесихме се, намесваме се и ще продължим да се намесваме. Внимателно, прецизно, хирургически и по наш собствен начин, както го умеем"

В понеделник прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер обвини Русия, че се стреми да се намеси в междинните избори, твърдейки, че Белият дом работи за разкриване и противодействие на "зловреденото влияние на Русия".

Впоследствие председателят на комисията по външни работи на Руския съвет на федерацията Константин Косачев заяви, че би било странно да се преструва, че Русия не наблюдава изборите, но уточни, че страната не се намесва в тях.

Той също заяви, че дори Републиканската партия да получи мнозинството в Камарата на представителите на САЩ, очакването на някаква радикална промяна в политиката на Вашингтон по отношение на украинската криза "би било крайно нереалистично".

Русия: Не се намесваме в междинните избори на САЩ

Русия: Не се намесваме в междинните избори на САЩ

Косачев: Русия има за цел да бъде информирана за събитията в САЩ, ние обаче не се намесваме, нито сме се намесвали досега