В четвъртък ще се състои първата среща на правителствено равнище между Русия и Украйна, съобщава Der Standard.

Това означава, според турски източници, че Сергей Лавров и Дмитрий Кулеба, външните министри на Русия и Украйна, ще седнат на масата на преговорите.

Отново според турски източници срещата ще се състои в Анталия. Намеренията са потвърдени от турския външен министър Мевлют Чавушоглу, след като турският президент Реджеп Тайип Ердоган предложи посредничеството си.

Ердоган проведе едночасов разговор с Владимир Путин в неделя, 6 март.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова потвърждава за планирана среща, макар и агенция Новости да не дава категорична информация за уговорка за преговори по кризата.

Това ще е първият контакт на толкова високо ниво между двете държави, след като руската армия нахлу на 24 февруари в страната по заповед на Владимир Путин, който с обръщение към нацията обяви провеждането на "специализирана военна операция" в Донбас след признаването на двете сепаратистки републики Донецк и Луганск.

Днес се очакват третите преговори на ниво делегации, които до този реално не постигнаха нищо конкретно като договореност освен уговорка за хуманитарни коридори за евакуация на цивилно население. Те обаче не се спазват, от една страна, а от друга - следват взаимни обвинения за тяхното нарушаване.

Предстои нов кръг на преговори между Русия и Украйна

Предстои нов кръг на преговори между Русия и Украйна

Предишните два кръга не доведоха до успех