Ливанският премиер задълбочава отношенията с Турция. Турският премиер Бинали Йълдъръм е разговарял със Саад Харири в Анкара, съобщава, Asharq Al-Awsat.

Дискусиите са насочени към развитието на региона и двустранните връзки между страните, коментира Харири след разговорите.

"Ливан и Турция са домакини на голям брой сирийски граждани, които избягаха от войната в страната им. Ливан иска да гарантира безопасното завръщане на тези бежанци в тяхната страна ", допълва ливанският премиер.

"Междувременно ние координираме отношенията си с турското правителство, като се изправим пред проблемите на разселените, като се подготвим за предстоящата конференция Брюксел II", добавя той.

Харири благодари на турските власти за бързото им екстрадиране на човек, заподозрян в участие в терористичната атака, която се състоя в южния ливански град Сидон преди две седмици.

Двама агенти на Израел зад бомбеното нападение в Ливан срещу човек на "Хамас"

Двама агенти на Израел зад бомбеното нападение в Ливан срещу човек на "Хамас"

Ливанските специални служби са установили самоличността на нападателите

На срещата между Харири и Йълдъръм е присъствал и турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу и редица високопоставени турски официални представители и съветници.

След разговорите си с Йълдъръм, Харири се е срещнал и турския президент Ердоган в президентския дворец в Анкара.

Дискусиите и с него са насочени към развитието на Ливан и региона, както и към двустранните отношения.

Израел заплаши да вкара ливанския народ в бомбоубежищата

Израел заплаши да вкара ливанския народ в бомбоубежищата

Израел ще се подготви да изпрати сухопътни сили