Западът се стреми да дестабилизира беларуското общество и да промени конституционната система в Беларус. Това заяви президентът на страната Александър Лукашенко на среща за подобряване на информационните политики, съобщава ТАСС.

"Всъщност сме под натиск от колективния Запад - Вашингтон и неговите съюзници. Техните намерения са добре известни: да дестабилизират обществото, да променят конституционната система и да доведат на власт лоялни хора, послушни на Запада. Нивото на използваните технологии в опитите за постигане на тези цели е много висока", подчерта той.

Лукашенко предупреди, че външният натиск върху Беларус нараства и поради тази причина "нашата съпротива трябва да бъде пропорционална".

Държавният глава посочи, че "всяка война - преди всичко не гореща, а хибридна война, предполага борба за умовете на хората".

 Малка Беларус може да противостои на най-големите държави дори в "гореща война", убеден Лукашенко

Малка Беларус може да противостои на най-големите държави дори в "гореща война", убеден Лукашенко

Беларуският президент говори и за важността на информационната война

"Ние сме длъжни да защитаваме народа си. Най-важното е, че трябва да овладеем умението за контрапропаганда, което притежавахме още в Съветския съюз. Не го отричам. Изобщо не трябва да смятаме думата "пропаганда" за плашеща", категоричен бе Лукашенко.

Той подчерта, че Западът също се отдава на пропаганда. "Но в същото време ни се подиграват и ни наричат ​​"пропагандисти" и "агитатори". Защо ни се присмиват? За да ни подведат", отбеляза той и допълни, че Беларус трябва да изработи механизъм за съпротива и за контрамерки.

Лукашенко обвини Запада в опит да разчлени Украйна

Лукашенко обвини Запада в опит да разчлени Украйна

Полша искала да завземе западните територии на страната