Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл каза в сряда, че не вярва, че някога е прогнозирал червена вълна, която ще се случи през този средносрочен цикъл, съобщи CNN.

Байдън за изборите за Конгреса: Голямата републиканска вълна все още не е факт

Байдън за изборите за Конгреса: Голямата републиканска вълна все още не е факт

Все още не са окончателни всички резултати

"Да, не вярвам, че някога съм предвиждал това, каза Макконъл, докато напускаше Капитолия на САЩ, когато го попитаха какъв е отговорът на така наречената червена вълна, която някои очакваха на тези избори.

За това дали има някаква представа за оставащите гласове в състезанията за Сената в Аризона и Невада, той каза: "Е, като всички останали, аз ги наблюдавам как броят гласовете."

Когато го попитаха дали смята, че инфлацията е толкова голям проблем, колкото очакваше да бъде за избирателите, той отговори:

"Всички чакаме 6 декември", очевидна препратка към балотажа на изборите за място в Сената на щата Джорджия между кандидата на Републиканската партия Хършъл Уокър и сенатор Рафаел Уорнък, титуляр на Демократическата партия.

Надпреварата за Конгреса на САЩ е напрегната, но няма републиканска "червена вълна"

Надпреварата за Конгреса на САЩ е напрегната, но няма републиканска "червена вълна"

Десетки републикански кандидати повториха фалшивите твърдения на Тръмп, че загубата му от Байдън през 2020 г. е измама

Припомняме, че въпреки някои очевидни тежки загуби за демократите, според наблюдатели очакваната категорична "червена вълна" за републиканците в Конгреса не се е състояла. 

Експрезидентът Доналд Тръмп изрази задоволство от резултатите. Настоящият държавен глава Джо Байдън пък призова да се изчакат окончателните резултати навсякъде и въпреки известни разочарования, не се призна за победен и заяви готовност да работи с републиканците, но без да прави компромиси по всички въпроси. 

Двамата заявиха намерение да се борят за преизбиране, но официални съобщения за това се очакват в следващите седмици.