Шефът на ЦРУ Майк Помпео уличи в лъжа руския президент Владимир Путин, който нееднократно отрича, че Русия се е намесила в американските президентски избори.

"Руснаците опитаха да се намесят в изборите в Съединените щати през 2016 г.", посочи Помпео.

Той отхвърли като невярно и твърдението на Путин, че руснаците, срещу които спецпрокурорът Мълър повдигна обвинения за намесата в президентския вот, не са свързани с руското правителство. Освен това руският президент твърди, че няма доказателства за намеса на Кремъл в американските избори.
В интервю за NBC той излезе с твърдение, че 13-те руснаци, обвинени от Мълър, са работели за "американски компании" или за "някого от кандидатите" за президент.

Помпео категорично опроверга твърденията на Путин.

"Действително има руснаци, които бяха замесени в това", заяви директорът на ЦРУ, като подчерта, че те са свързани с Кремъл.

Мълър разследва писмо на Тръмп до Путин от 2013 г.

Мълър разследва писмо на Тръмп до Путин от 2013 г.

Тръмп го е поканил на конкурса „Мис Вселена“...

Същевременно той не коментира въпроса до каква степен руската намеса е повлияла на резултатите от вота, като посочи, че това не е предмет на анализите на спецслужбите.

"Разузнавателната общност заяви достатъчно ясно, че това не е нашата работа", каза Помпео.

Припомняме, сред 13-те руски граждани с повдигнати обвинения по намесата в изборите е приближеният до руския президент бизнесмен Евгений Пригожин (наричан "готвача на Путин"). Останалите обвинени са Михаил Бистров, Михаил Бурчик (известен още като Михаил Абрамов), Александра Крилова, Анна Богачева, Сергей Полозов, Мария Бовда (известна също като Мария Беляева), Роберт Бовда, Вадим Подкопаев, Глеб Василченко, Ирина Каверзина, Владимир Венков и Джейхун Насими Огла (известен и като Асланов). По руската афера са уличени и т. нар. Агенция за интернет изследвания (придобила известност като "ферма за тролове"), и компаниите "Конкорд мениджмънт" и "Конкорд кетъринг".