Над 70 души са убити и ранени в Афганистан по време на масова безразборна стрелба, открита в петък от талибаните след като завзеха провинция Панджер. Съобщението е от събота от агенция The Khaama Press, цитирана от ТАСС.

От спешната медицинска помощ в Кабул потвърдиха, че в нощта на 4 септември са доставени телата на 17 загинали и 40 ранени. Броят на пострадалите може да се увеличи, защото постъпва информация и от други градове.

Представителят на талибаните Забихулла Муджахид призова от своята страница в Twitter бойците да спрат стрелбата в Кабул, защото може да навредят на местното население.

Какво ли се случва с Хамид Карзай, пита БиБиСи

Какво ли се случва с Хамид Карзай, пита БиБиСи

Експрезидентът и най-известният политик в страната балансираше две десетилетия между муждахедините, талибаните и САЩ

Междувременно стана ясно, че талибаните, които завзеха властта в Афганистан, забраниха на жените да влизат на територията на промишлената зона в афганистанската провинция Херат в северозападната част на страната, съобщи местната агенция Pajhwok.

Промишлената зона в провинция Херат е създадена в началото на 2000 г. в кв. "Хузара". Тя се смята за една от основните производствени центрове в Афганистан, на територията на която са разположени около 300 различни предприятия. Тук се произвеждат множество продукти, включително тесто, сок, сладолед, сладки, торти и безалкохолни напитки.

Служебният президент на Афганистан е напуснал страната

Служебният президент на Афганистан е напуснал страната

След бягството на президента през август заради талибаните, Салех зае неговото място

В четвъртък десетки активисти от Националната асоциация за защита на правата на жените и бившите правителствени чиновници проведоха масова демонстрация в гр. Херат - административен център на едноименната провинция. Участниците се опитаха да съхранят социалните права на афганистанците, добити от предишното правителство.