Неидентифициран самолет е нанесъл удар по военна база близо до летище западно от иракската провинция Анбар. Това съобщи ливанската телевизия "Ал Маядин", позовавайки се на иракски източници.

Източниците добавят, че военната база обслужва подкрепяна от Иран милиция. Не се съобщава за жертви при предполагаемия удар.

В сряда вечерта безпилотни самолети атакуваха компания от бойци на подкрепяните от Иран Народни мобилизационни сили близо до границата с Ирак.

Рoхани обвини Израел и САЩ в регионално напрежение преди срещата с Ердоган и Путин

Рoхани обвини Израел и САЩ в регионално напрежение преди срещата с Ердоган и Путин

Ердоган: Санкциите на САЩ срещу Иран са неефективни, ядрената сделка е решаваща

Арабската версия на Sky News цитира източник от иракските сили за сигурност, който заявил, че при нападението са били убити петима души, а още деветима са били ранени.

Атаката е била насочена срещу милиции, които са действали в близост до сирийския град Ал Букамал.

След атаката войниците се разпръснали, за да избегнат още нападения, добавил източникът; те също така преместили боеприпаси на скришни места, за да затруднят поразяването им от въздуха.

Лидерът на "Хизбула": Въоръжените сили на Израел са холивудска армия

Лидерът на "Хизбула": Въоръжените сили на Израел са холивудска армия

Предизвиква израелските военни да изпълнят още холивудски представления

Това е третият път в рамките на две седмици, в който обекти, управлявани от шиитски милиции, са атакувани в този район. Миналия понеделник имаше съобщения за удар срещу оръжейни складове, управлявани от милиции, свързани с Иран. Иракската телевизия "Афак" посочи Израел като извършител на атаката, а Сирийският център за наблюдение на човешките права уточни, че са загинали 10 бойци, подкрепяни от Иран.

Наскоро Израел беше обвинен в извършването на серия от удари в Ирак - някои от тях в западната част на страната, близо до сирийската граница. Ударите бяха насочени срещу подкрепяни от Иран шиитски милиции и техни конвои, които са контрабандирали оръжия в района. Въпреки че Израел не потвърди, че е извършил ударите, израелският премиер Бенямин Нетаняху на няколко пъти намекна, че Израел няма да се поколебае да разшири границите на борбата срещу Иран.

Подкрепяна от Иран милиция изстреля ракети към Израел от Сирия

Подкрепяна от Иран милиция изстреля ракети към Израел от Сирия

Ракетите не били достигнали границата