Бившият губернатор на Южна Каролина Ники Хейли заяви, че оттеглянето на президента Джо Байдън от президентската надпревара не е било изненада.

"Никога не съм мислила, че той ще стигне до изборите.

Винаги съм казвала, че гласът за Джо Байдън е глас за Камала Харис, и мисля, че точно това се получи", заяви Хейли пред CNN.

"Тя е много по-прогресивна, отколкото Джо Байдън някога е бил", добави тя. "Така че, фактът, че поставиха Камала Харис - похвала за това, че поставиха някой по-млад - фактът, че поставихте един от най-либералните политици, които вероятно можехте да поставите, ще бъде проблем", каза Хейли.

Бившата кандидатка за президент на Републиканската партия подчерта, че не чувства нужда да се извинява за предишните си изказвания за бившия президент Доналд Тръмп по време на кампанията.

"Това се случва в кампаниите", подчерта тя и защити избора си да подкрепи Тръмп като кандидат на републиканците за изборите през ноември.

Ники Хейли прекрати битката си за Белия дом

Ники Хейли прекрати битката си за Белия дом

Гарантирайки, че Доналд Тръмп ще бъде изборът за кандидат на републиканците

Междувременно Хейли разкритикува както Харис, така и избрания от Тръмп за вицепрезидент сенатор от Охайо Джей Ди Ванс за това, че не са присъствали на обръщението на израелския премиер Бенямин Нетаняху пред Конгреса, като добави, че Вашингтон трябва да бъде "единен", когато става въпрос за Израел.