Тази нощ руските военни са обстрелвали масирано Синелниковски и Никополски райони на Днепропетровска област. Това съобщи в своя канал в "Телеграм "ръководителят на областната администрация на Днепропетровска област Валентин Резниченко, цитиран от руската служба на Би Би Си.

"Руснаците атакуваха Никополски район с ракети "Град". В Никопол паднаха 20 реактивни снаряда. Унищожени са складове, цехове и административни помещения на промишлено предприятие. Няма загинали и ранени", каза Резниченко.

"Руската армия удари Синелниковски район с четири ракети С-300. Унищожен е обект на социалната инфраструктура", добави Резниченко.

Според администрацията на Николаевска област, около 02:40 часа тази нощ руските войски отново са обстрелвали Николаев.

"Пострадали са учебно заведение и хотел в околностите на града. Няма жертви и ранени. Подробна информация за последствията от обстрела се уточнява", се казва в съобщението.

ISW: Украйна продължава успешните си атаки

ISW: Украйна продължава успешните си атаки

Не се съобщава за особени руски военни успехи

От сутрешната сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна става ясно, че Русия в Бахмутско направление е нанесла въздушни удари в района на Соледар и води настъпателни боеве в същото направление, но без успех.

В посока Авдеевка руските войски (или проруските сепаратисти от т.нар "ДНР") водят боеве в района на Пески и Первомайское, но според украинския генерален щаб не са посигнали успех и са отстъпили.

В събота руското министерство на отбраната заяви, че е поело пълен контрол над Пески, но доклад на британското военно разузнаване в неделя каза, че боевете вероятно ще продължат там. По-рано Американският Институт за изследване на войната (ISW) съобщи, че Пески е до голяма степен разрушен и че руските военни продължават да поемат пълен контрол над това населено място.

В условията на военни действия Би Би Си предупреждава, че не може да провери твърденията на воюващите страни.

Украинските власти: Евакуирайте се от Херсон! Предстои тежка зима

Украинските власти: Евакуирайте се от Херсон! Предстои тежка зима

50% от населението вече е напуснало Херсонска област