Турските власти са арестували едно лице във връзка със самоубийствената атака в Истанбул във вторник, при която загинаха 10 туристи, включително 9 германци и един перуанец. Това обяви турският вътрешен министър, цитиран от “Франс прес”.

"Един човек беше задържан при операции, извършени вчера вечерта. Разследването продължава много интензивно”, посочи турският вътрешен министър на съвместна пресконференция с германския си колега Томас де Мезиер в Истанбул.

11 души се лекуват в болници след атаката, като 9 от тях са германци, уточни турският вътрешен министър.

Междувременно Томас де Мезиер обяви, че засега не са установени признаци, че германците са били умишлено цел на атаката на атентатора самоубиец в Истанбул, съобщава Ройтерс.

„Въз основа на известното ни досега от разследването, няма признаци, че атаката е открито насочена към германци”, подчерта германският вътрешен министър.  

Де Мезиер добавил, че не виждал никаква причина хората да променят плановете си за пътувания до Турция след атаката.

Турският вътрешен министър уточни, че атентаторът самоубиец не бил в никакви списъци на издирвани лица в Турция или в чужбина, но бил регистриран от турските имиграционни власти.  

По думите му, турските власти притежават пръстовите отпечатъци на камикадзето, като те били снети в имиграционната служба в Истанбул преди седмица.