Съветът за сигурност на ООН прие резолюция, задължаваща либийските власти да не допуснат преносими зенитно-ракетни комплекси и други оръжия, принадлежали на армията на Казафи, да попаднат в ръцете на терористи, предаде Би Би Си.

Резолюцията, предложена от Русия, беше подкрепена от всички членове на Съвета за сигурност.
Има опасения, че при конфликта в Либия голяма част от  намиращите се в страната оръжия са останали безстопанствени и са започнали да „изтичат" към други страни.

Съветът са сигурност призова либийските власти да унищожат всички налични запаси от химически оръжия, в координация с упълномощени за това международни организации.

По силата на приетата резолюция, международните организации и ООН се задължават да съдействат на властите в Либия и на страните от региона да пресекат безконтролното разпространение на различни оръжия.

Според данни на американската страна, пред конфликта в Либия на територията на страната е имало 20 хиляди преносими ракетни комплекса.  Част от тях е унищожена при въздушните удари на НАТО, друга е превзета от бунтовниците, но много от тези  оръжия са разграбени.