Унгария трябва да бъде предпазлива относно приемането на еврото, тъй като трябва да остане отворена към други части на света. Това обяви унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от "Ройтерс".

"Принадлежим към по-предпазливия лагер", коментира Орбан по отношение на държавите от Европейския съюз, които не са приели единната валута.

Франция притиска Германия за предложенията за бъдещето на еврозоната

Франция притиска Германия за предложенията за бъдещето на еврозоната

"Време е Германия да отговори на предложенията на Макрон"

"Искаме да бъдем неразделна част от европейската общност, като в същото време оставаме отворени към други региони и общности. Това също така ще трябва да бъде изразено в нашето решение за еврото", изтъкна той по време на конференция на централни банкери от Китай и региона на Централна и Източна Европа.

Унгария, която следва смесена икономическа политика след идването на Орбан на власт през 2010 г., е с дефицит под 3-процентния таван, изискван от ЕС, а нейната икономика се очаква да нарасне с повече от 4% през тази година.

Еврото - слабо за икономиката на Германия и силно за повечето други в еврозоната

Еврото - слабо за икономиката на Германия и силно за повечето други в еврозоната

Това обяви кандидат за наследник на Меркел

Неговото правителство поддържа близки отношения с Китай и Русия, която изгражда ядрена централа в Унгария.

Дясното националистическо правителство на Орбан също така постепенно промени дълга на Унгария в доминиран от форинта, с цел да намали зависимостта си от дълга в чуждестранна валута, което я правеше уязвима на промени в световните настроения в миналото.