Руското министерство на отбраната съобщи, че тази нощ над руска територия са били свалени четири бойни дрона, изстреляни от украинската армия: два в граничния район Брянск и два близо до Москва.

"Два БЛА бяха открити от средствата за противовъздушна отбрана и потиснати от комплексите на РЕБ, разбити над територията на Брянска област. Два БЛА бяха открити и унищожени от системите за ПВО над територията на Московска област", цитира държавната информационна агенция РИА "Новости" съобщението на министерството на отбраната.

Малко по-рано кметът на Москва Сергей Собянин съобщи, че два безпилотни летателни апарата са били свалени западно от Москва.

"Силите за противовъздушна отбрана свалиха два безпилотни самолета. Единият край Красногорск, а другият край Часци. На мястото на инцидента пристигнаха специалните служби", гласи съобщението в канала на кмета на Москва в Telegram.

Град Красногорск е в непосредствена близост до западните покрайнини на Москва, а село Часци се намира на югозапад, на 30 км от границите на Москва.

Летищата "Шереметиево" и "Домодедово" в Москва бяха отворени отново, след като бяха временно затворени - вероятно заради атака с дрон - докато летище "Внуково" остава затворено, съобщава руската информационна агенция ТАСС.

"Шереметиево" и "Домодедово" отново приемат полети, които са били в зоната за изчакване. Внуково все още е затворено", цитира агенцията свой събеседник в авиационните служби.

По-рано множество руски източници съобщиха за нова атака с дрон срещу Москва и за експлозия или взрив, чути в московското предградие Красногорск и в московския квартал Строгино.

Те се намират един до друг: Строгино е западното предградие на Москва, докато Красногорск се намира точно отвъд Московския околовръстен път и реката.

Британското разузнаване: Кремъл нервен заради дроновете по Москва

Британското разузнаване: Кремъл нервен заради дроновете по Москва

Натиск върху командвамето на Въздушно-космическите сили

Нападенията с безпилотни самолети срещу Москва се извършват вече няколко поредни нощи. Русия последователно обвинява Украйна за тях; Украйна не е коментирала официално тези събития.