Взрив избухна в центъра на Мелитопол в Запорожка област на Украйна, съобщиха от окупационната администрация на града, цитирани от Руската служба на Би Би Си.

"По предварителни данни е станала експлозия на автомобил на улица "Богдан Хмелницки". Спешна помощ работи на място. Обстоятелствата и информацията за пострадалите се уточняват", се казва в съобщение на администрацията.

По-късно ТАСС съобщи, че пострадалият е Максим Зубарев, кмет на село Акимовка, назначен на този пост от руските окупационни власти. Състоянието му се оценява от лекарите като "тежко".

Украинските власти не съобщиха за експлозията в Мелитопол, Би Би Си не може да провери своевременно изявленията на страните.

Припомняме, че няколко експлозии станаха в неделя сутринта в окупирания Мелитопол. Според украински медии тогава е ударен склад за гориво и боеприпаси.

Общо шест експлозии са станали около 9,30 ч. в руски военен обект в близост на железопътна линия, съобщи информационната агенция "Укринформ". Железопътният обект се използва от руските войски за ремонти и като склад за гориво и боеприпаси. Според укаринския кмет на града покривът на склада вече е бил повреден по време на удари в понеделник.

Украинската армия нанесе удари по цели в окупирания Мелитопол, в който е базирана руската окупационна администрация на Запорожка област.

На 29 март Мелитопол отново беше ударен от украинскте сили. Това стана на фона на продължаващото очакване Украйна да започне контраофанзива, макар и плановете на Киев да се държат в дълбока, но очаквана тайна. Два дни преди това украинският президент Володомир Зеленски бе в Запорожие - област, която Кремъл анексира, въпреки че контролира около 70% от териториите й.

Няколко взрива в Мелитопол, атентат в Мариупол
Обновена

Няколко взрива в Мелитопол, атентат в Мариупол

Ударена е сграда, ползвана от окупационните сили