Проправителствени сили в Сирия водят ожесточени боеве с терористи от "Ислямска държава" около военновъздушна база в северната част на страната, която е под контрола на Дамаск, но е обградена от терористите. Това съобщиха от Сирийския център за наблюдение на човешките права, цитиран от Ройтерс.

От центъра поясниха, че силите от страна на сирийското правителство, включително ливански и ирански бойци, се опитват да навлязат и да поемат пълен контрол над базата Квейрес, която е под непрестанни атаки от близо две години.

По първоначална информация са изпратени проправителствени сили да разкъсат обръча и да влязат в базата, тъй като базата е обсадена от терористите, отбелязват от центъра.

Тя се намира източно от град Алепо.

Сирийски правителствени войски са се окопали в базата, обсадена от „Ислямска държава", докато проправителствени сили се опитват да достигнат до съюзниците си.

Русия провежда въздушни удари в района.

Преди седмица сирийската армия влезе в ожесточени боеве с терористичната организация за връщане на контрола над път югоизточно от Алепо. Дамаск успя да върне контрола над единствената снабдителна линия на правителството до града.