Управлението за гражданска авиация на Пакистан обяви, че е затворило въздушното си пространство за всички търговски полети, след като напрежението със съседна Индия се изостри до крайна степен след свалянето на два индийски военни самолета от страна на Пакистан и един пакистански изтребител от страна на Индия, съобщава "Асошиейтед прес".

От пакистанската гражданска авиация уточняват в изявление, че въздушното пространство на страната е било затворено, без да правят никакви уточнения или да посочват кога биха могли да бъдат възобновени полетите.

Пакистан свали два военни самолета на Индия във въздушното си пространство
Обновена

Пакистан свали два военни самолета на Индия във въздушното си пространство

Индийските ВВС пък прихванаха три пакистански самолета

Това стана малко след като Пакистан обяви, че неговите военновъздушни сили са свалили два индийски военни самолета, след като са пресекли границата между двете враждуващи страни, въоръжени с ядрени оръжия в спорната между тях област Кашмир, като са пленили двама индийски пилоти.

Последната вълна от напрежение избухна след въздушни удари на индийски бойни самолети вчера на територията на Пакистан.

Междувременно в индийските медии се появиха информации, че летищата в индийската част на Кашмир са били затворени за граждански полети скоро след като индийски военен самолет беше свален в района.

Уточнява се, че летищата се намират в Сринагар, Джаму и Лех. Индийските власти са отказали да коментират.

САЩ пришпорват Индия и Пакистан да избягват ескалация

САЩ пришпорват Индия и Пакистан да избягват ескалация

Двете страни са на ръба на война