Пиротехникът на снимачната площадка на филма Rust получи присъда от 18 месеца затвор. 26-годишната Хана Гутиерес-Рийд беше призната за виновна в непредумишлено убийство през март тази година. А присъдата, която получи, е максималната възможна за извършеното от нея престъпление.

Именно тя е заредила пистолета на актьора Алек Болдуин, с който той уби оператора Галина Хътчинс.

Прокурорите утвърждаваха, че отговорността на Хана Гутиерес-Рийд е да гарантира, че оръжията, използвани при снимките, са заредени с патрони, които изглеждат и звучат като истински, но са халосни и не могат да наранят човек.

В пледоарите си прокурорът Мориси отбелязва, че Гутиерес-Рийд е била "небрежна", "невнимателна" и "лекомислена", защото не е забелязала, че бойни патрони по някакъв начин са се озовали в кутия с халосни оръжия на снимачната площадка. Един от тези патрони по някакъв начин се озова в пистолета, който Болдуин е използвал.

65-годишният Алек Болдуин също ще се изправи пред съда през юли. Той също е обвинен в непредумишлено убийство, въпреки че вече няколко пъти заяви, че не е виновен.

Актьорът твърди, че дори не е натиснал спусъка, а само е дръпнал ударника на пистолета. Той отрича да има вина за смъртта на Халина Хътчинс, защото не е знаел, че оръжието е заредено с бойни патрони, тъй като изобщо не е трябвало да има такива на снимачната площадка.

Алек Болдуин бе обвиняван реално два пъти, след като първите обвинения бяха свалени само две седмици преди да започне наказателен процес срещу него. Допълнително прокурори обаче събраха още факти от съдебномедицинските тестове на оръжието, използвано при стрелбата.

Отново повдигнаха обвинение за непредумишлено убийство на Алек Болдуин

Отново повдигнаха обвинение за непредумишлено убийство на Алек Болдуин

Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание "лишаване от свобода" за година и половина