Опитите за изолиране на руснаците или Русия са безперспективен процес. Това заяви пред журналисти във вторник прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, коментирайки интервюто с президента на Украйна Володимир Зеленски за The Washington Post, в което той по-специално заяви, че западните страни трябва да забранят влизането на всички руснаци на своя територия, предава ТАСС.

"Изявлението (на Зеленски) е достатъчно, да кажем, то говори само за себе си. Най-вероятно, разбира се, ирационалността в мисленето в този случай излиза извън всякакви мащаби. Към това можем да се отнасяме изключително негативно. Всякакви опити за изолиране на руснаците или изолиране на Русия са безперспективен процес, миризмата на такива инициативи също е меко казано не много добра", каза Песков.

Говорителят на Кремъл посочи още, че европейските страни, подкрепящи Киев, рано или късно ще започнат да се чудят дали украинският президент прави всичко правилно. "Зеленски трябва да разбере, че страните в Европа, които се опитват да накажат Русия, както се казва, те вече активно плащат сметките за това. И самите страни плащат сметките, и гражданите плащат сметките. И по-рано или по-късно тези страни също ще започнат да се чудят: "Дали Зеленски прави всичко правилно, та нашите граждани трябва да плащат за неговите капризи?" Следователно украинската страна трябва да е наясно с това", добави той.

Днес по-рано руските медии разпространиха резултатите от социологическо проучване, проведено в Русия, което ясно показва, че повечето руснаци подкрепят президента Владимир Путин каквото й да реши за Украйна. 

Лавров: Западът е обявил тотална война на руския свят

Лавров: Западът е обявил тотална война на руския свят

Според него патриотичните сили в страната се консолидират