Пресаташето на Кремъл Дмитрий Песков съобщи в ефира на телевизионния канал "Русия 1", че между руския президент Владимир Путин и украинския държавен глава Петро Порошенко се провеждат неофициални срещи, за които не се съобщава официално, и че това е обичайна практика. Впоследствие, в коментар за агенция ТАСС, той отрече това да е истина.

При въпрос на журналистката Наили Аскер-заде кога е бил последният разговор между Путин и Порошенко, говорителят на Кремъл заяви:

"Това е обичайна практика. Когато видите наситения работен ден на президента с десетки срещи, пресконференции, изявления, преговори и т. н., това съвсем не означава , че работният ден на президента се ограничава с това." - коментира Песков.

"Наистина има срещи, за които не съобщаваме на медиите", добави той. На уточняващ въпрос дали има телефонни разговори, за които пресата не се информира, пресаташето на Путин отговори утвърдително.

По-късно той заяви пред агенция ТАСС, че не е имало необявени срещи между президентите на Русия и Украйна.

"Никой за никакви срещи не е говорил. (...) В интервюто не съм казал, че е имало такива срещи." - посочи Песков.

Върховната рада прие закон за реинтеграция на Донбас от агресора Русия

Върховната рада прие закон за реинтеграция на Донбас от агресора Русия

В документа Русия се нарича "държава агресор"

Междувременно агенция "Униан" съобщи, че от администрацията на президента на Украйна са заявили, че Порошенко не е провеждал никакви двустранни срещи с Путин след сключването на Минските споразумения.