Бившият министър-председател на Пакистан Имран Хан каза в сряда, че полицията е обградила къщата му в източния град Лахор и той може да бъде арестуван отново, съобщава АП.

Полицията твърди, че е заобиколила дома, тъй като там се крият десетки хора, свързани с насилствените атаки миналата седмица срещу публична собственост и военни съоръжения.

"Вероятно последното ми съобщение преди следващия ми арест. Полицията е обградила къщата ми", написа Хан в "Туитър".

Развитието идва часове, след като Амир Мир, говорител на правителството на провинция Пенджаб, каза, че Хан разполага с 24 часа, за да предаде 40 заподозрени, за които се твърди, че се крият в дома му, или ще бъде изправен пред полицейска атака. Той каза на пресконференция, че досега са арестувани 3400 заподозрени и се провеждат още акции.

Пакистан праща задържаните демонстранти на военен съд

Пакистан праща задържаните демонстранти на военен съд

След размириците около ареста на бившия премиер Имран Хан

Припомняме, че ден по-рано стана ясно, че арестуваните демонстранти ще бъдат съдени от военен съд.

Решението беше взето на заседание на Комитета по национална сигурност, председателствано от премиера Шехбаз Шариф. Това е одобрение на искането на военните от понеделник.

По-рано беше заявено, че атаките на 9 май срещу военните са били предварително планирани и поръчани от лидерите на партията на Хан. Хан отхвърли обвиненията и поиска разследване.

Комисията по правата на човека на Пакистан, независима група за граждански права, заяви, че категорично се противопоставя на използването на такива мерки срещу цивилни.

Пакистан арестува още демонстранти след освобождаването на Имран Хан

Пакистан арестува още демонстранти след освобождаването на Имран Хан

Съобщава се за много убити, ранени и вандализирани сгради и коли

Хан беше освободен под гаранция, след като Върховният съд обяви ареста му за незаконен.

Протест се проведе и в защита на армията на страната.