Крайно десен депутат в Полша заяви, че естественият подбор при изтребление прави евреите силни и че "има теории", че равини провокират насилие за постигането на това, еврейската телеграфна агенция.

Януш Корвин-Мике прави коментара си в интервю за коронавируса в "Полсат". "Евреите сега са могъщи, защото са имали изтребление (погроми). В резултат на това оцеляха най-силните и най-надарените. Това е предупреждение за антисемитите: Ето защо евреите са могъщи, защото са имали погроми. Има дори теории, че равини умишлено провокират погроми именно така, че евреите да оцеляват и тогава има естествена селекция."

Глобиха и отстраниха евродепутата, за когото жените са по-малко интелигентни от мъжете

Глобиха и отстраниха евродепутата, за когото жените са по-малко интелигентни от мъжете

Глобяват го с възнаграждението, полагащо му се за един месец

Януш Корвин-Мике е бивш депутат в Европейския парламент и лидер на партията Конфедерация за свобода и независимост, има история с антисемитски изявления. Миналата година той хвърля кипа на главата на държавен секретар по време на дебат по телевизията.

Също така през 2019 г. той обяснява теория на конспирацията за евреите, докато коментира съобщения в израелските медии за обичай, при който жителите на град Пручник бият с пръчки чучело на евреин, представляващ Юда Искариот, предател на Исус.

Партията на Корвин-Мике има 11 места от 466 в долната камара на полския парламент.

Световния еврейски конгрес иска полските лидери ясно да осъдят антисемитизма

Световния еврейски конгрес иска полските лидери ясно да осъдят антисемитизма

Роналд Лаудер критикува "гледката на протестиращите по улиците на Варшава, скандиращи антиеврейски и антиамерикански лозунги"