Сръбски медии публикуваха снимка на руския външен министър Сергей Лавров, заобиколен от хора, сред които е соченият за участник в опита за преврат в Черна гора Неман Ристич, предаде Би Би Си.

Снимката е направена на 12 декември, по време на визитата на Лавров в Сърбия, пред мемориал на съветската армия.

На изображението заедно с него се виждат представители на проруското младежко движение "Заветници", което афишира като свой приоритет противопоставянето на НАТО.

Растич твърди, че е попаднал в кадър случайно, въпреки че на изображението е видимо, че позира заедно с другите, за да бъде заснет.

Водачът на "Заветниците" Стефан Стаменковски посети през октомври тази година Москва, където се срещна с руския депутат Сергей Железняк.

На снимката е и пресаташето на движението Милица Джурджевич, която през февруари 2016 г. участва в антинатовско шествие заедно с бившия шеф на сръбската жандармерия Братислав Дикич.

Дикич и Ристич са сред заподозрените за неуспелия опит за преврат в Черна гора, в деня на парламентарните избори в страната.

Припомняме, в средата на октомври черногорската полиция задържа 20 сърби, срещу които бяха повдигнати обвинения за опит за преврат и организиране на покушение срещу премиера на страната.
В заговора са участвали и двама руснаци - Едуард Широков и Владимир Попов, за които се смята, че са сътрудници на руските спецслужби.