Президентът на Йемен обяви, че е готов на диалог с протестиращите, съобщи Ройтерс.  

Али Абдула Салех е възложил на премиера да оглави петчленната комисия, която "да води конструктивен и открит диалог с демонстрантите и да чуе техните оплаквания и мнения".

Въпреки това президентът отказва да се оттегли, но е обещал да не се кандидатира за следващ мандат на изборите през 2013 г.  Засега няма отговор и реакция от страна протестиращите.

Ройтерс съобщава още, че той е провел среща с правителствени лица, на които е била обсъдена ширещата се безработица в страната.

Йемен е една от най-бедните арабски страни заедно със Судан и Мавритания. Безработицата е на ниво 35%, а около половин милион от населението на страната живее с по-малко от 2 долара на ден.

Липсата на работни места е „хроничен" проблем за йеменската икономика и стана един от поводите за масовите демонстрации срещу Салех.

Йемен е поредната арабска страна, която става арена на масови демонстрации срещу властта. Протестите там последваха събитията в Тунис и Египет и принудиха Салех да направи значителни отстъпки в политиката си. Едно от тях беше искането на протестиращите да напусне заемания пост през 2013г. Въпреки това, от опозицията настояват за незабавната му оставка.

Според официалните данни загиналите от началото на безредиците, избухнали преди около месец, са 13 души. Десетки други са ранени.