Частната военна компания "Вагнер" вече получава допълнителни доставки на боеприпаси, заяви нейният основател Евгений Пригожин, цитиран от Reuters.

Преди два дни той обвини руския министър на отбраната и началника на Генералния щаб, че са лишили бойците му от боеприпаси, като по този начин се опитват да унищожат ЧВК "Вагнер".

"Най-вероятно топката вече се завърта. Засега всичко е на хартия, но както ни казаха, основните документи вече са подписани", написаха от пресслужбата на Пригожин в Telegram. В съобщението се посочва още, че днес в 6 сутринта на Пригожин е обявено, че доставката на боеприпаси е започнала.

Той също така благодари "на онези, които действаха по различни начини - на онези обикновени граждани, които направиха всичко по силите си, и на онези, включително тези на високи постове, които оказваха натиск и вземаха решения... така че те започнаха да ни дават боеприпаси. Благодаря ви. Благодаря ви от момчетата."

Припомняме, ЧВК "Вагнер" е начело на продължаващата от месеци битка за град Бахмут в Донецка област в Украйна. От началото на конфликта Пригожин е в открита вражда с генералите и служителите на Кремъл, които обвинява в недостатъчно усърдие при провеждането на военната кампания срещу Киев.

Интересно бе, че по време на обръщението на Владимир Путин към Федералното събрание във вторник липсваха няколко видни представители на руските властови кръгове, от които и Евгений Пригожин. Именно тогава руският президент призова за прекратяване на вътрешното съперничество от руска страна.

Кои бяха големите отсъстващи на речта на Путин

Кои бяха големите отсъстващи на речта на Путин

Основни фигури от войната в Украйна отсъстваха