Износът на петрол от Русия в САЩ нараства главоломно, тъй като доставчиците се възползва от изгубените доставки от Венецуела заради санкциите на САЩ и от намаляване на доставките от членовете на ОПЕК, съобщава "Блумбърг".

През първата половина на май 13 кораба от Русия доставиха почти 5 милиона барела суров петрол и петролни продукти, според доклад на управляващия партньор на " Каракас Кепитъл Маркетс", Ръс Далън.

По маршрута идват повече доставки, а американските рафинерии ще утроят месечния си прием на руски суров петрол, най-големият чуждестранен производител извън ОПЕК.

Санкциите на САЩ срещу Иран тласнаха цената на петролa до върха от ноември 2018 г.

Санкциите на САЩ срещу Иран тласнаха цената на петролa до върха от ноември 2018 г.

Китай се оплака от Вашингтон, че нарушава интересите на азиатската държава

"От Русия с любов ... напоследък руските пратки, идващи в САЩ, изглежда са на стероиди", пише "Блумбърг".

Доставките през 2013 г. са 1 милион барела, 2016 вече са близо 3 милиона, 2018 са 7,5 милиона, а за 2019 вече са 5 милиона барела

През февруари купувачите в САЩ получиха над 16 милиона барела суров петрол и продукти, в сравнение с около 20 милиона за същия период на миналата година.

За цялата 2018 г. общите доставки в страната са около 137 милиона, според данни на Администрацията за енергийна информация на САЩ, която е и принципал на Федералната статистическа система на САЩ.

Тръмп: Русия е бясна, защото САЩ е номер 1

Тръмп: Русия е бясна, защото САЩ е номер 1

Америка измести Кремъл в добива на петрол