Подкрепяният от Русия ръководител на част от украинската Донецка област, Денис Пушилин, в понеделник обвини украинските сили в раняването на 20 цивилни при обстрела на град Волноваха и в убийството на шестгодишно момиче с мина, предава "Ройтерс".

Ройтерс не можа да провери информацията на официалния представител и няма незабавен коментар от Украйна относно неговите твърдения.

В изявление, публикувано в приложението за съобщения Telegram, Пушилин каза, че Украйна е ударила "оживен и напълно цивилен" район на Волноваха, използвайки ракетни системи, доставени от Запада.

Шестгодишното момиче е било убито в района на Волноваха, каза той, когато украинска мина се взривила в двора на дома й. Установени от Русия полицейски служители в района казаха, че мината е една от многото, пуснати с парашут от украинските сили през последните дни.

Волноваха, която имаше население от около 21 000 души преди началото на това, което Москва нарича своята "специална военна операция", беше поета от руските сили малко след като десетки хиляди руски войници нахлуха в Украйна през февруари миналата година.

Той остава близо до районите на фронтовата линия, където Киев е насочил контранастъплението си.

Руски ракетен удар взе две жертви в Харковска област

Руски ракетен удар взе две жертви в Харковска област

Убитите са доброволци