Индийски журналист публикува кратък видеоклип, за който се твърди, че показва част от битка между индийски и пакистански изтребители в небето над Кашмир. Индия по-рано обяви, че е свалила пакистански изтребител F-16 по време на въздушната схватка.

Журналистът твърди, че видеото също така показва, че пилотът на F-16 е катапултирал и се е приземил успешно на земята.

Потребители на "Туитър" обаче оспориха неговата интерпретация, като някои предполагат, че видеото всъщност показва пилота на свален индийски МиГ-21, който беше пленен от Пакистан и се очаква да бъде освободен днес.

Във вторник индийски военни самолети бомбардираха цели в контролираната от Пакистан част от Кашмир. Ню Делхи твърди, че Исламабад не е направил нищо, за да се справи с терористичната групировка, обвинена в извършването на кървавото самоубийствено нападение, при което загинаха 45 индийски полицаи и военнослужещи по-рано този месец.

В Русия горди, че МиГ-21 на Индия е свалил F-16 на Пакистан

В Русия горди, че МиГ-21 на Индия е свалил F-16 на Пакистан

Напрежението между Индия и Пакистан сякаш се успокоява

На следващия ден Пакистан отговори, като свали най-малко един индийски изтребител и плени пилота му. Индия призна загубата, но заяви, че те също са свалили пакистански военен самолет в схватката.

Исламабад отрече да е използвал който и да е от своите изтребители F-16 по време на краткото сражение. Индия обаче твърди, че открити останки от ракета американско производство AMRAAM "окончателно показват", че F-16 e бил използван от Пакистан.

8 самолета на Индия попречили на 24 самолета на Пакистан да ударят в Кашмир

8 самолета на Индия попречили на 24 самолета на Пакистан да ударят в Кашмир

Осем пакистански изтребителя F-16, четири Мираж-3 и четири JF-17, останалите ги охранявали