Руският президент Владимир Путин и постоянните членове на Съвета за сигурност на Руската федерация изразяват загриженост относно изявленията на няколко страни за намерението им да продължат да се намесват във вътрешните работи на Венецуела, съобщава ТАСС.

Това съобщи говорителят на държавния глава Дмитрий Песков, относно резултатите от срещата на президента с постоянните членове на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Бразилия към Русия: Изметете се от Венецуела

Бразилия към Русия: Изметете се от Венецуела

Кризата в Каракас се задълбочава

"След размяната на мнения беше изразена изключителна загриженост от продължаващите директни изявления на редица държави за намерението им да продължат да се намесват във вътрешните работи на Венецуела, което пречи да се преодолеят вътрешнополитическите проблеми, които тази суверенна държава изпитва", допълва той.

"Само самите венецуелци трябва да вземат решения за по-нататъшната съдба на своята държава", подчертава Песков.

По време на срещата Путин информира участниците и за резултатите от преговорите, проведени в четвъртък по време на посещението му в Киргизстан. Обсъдени бяха и актуалните въпроси на социално-икономическото развитие на Русия, коментира Песков.

Тръмп заплаши Русия за Венецуела

Тръмп заплаши Русия за Венецуела

Всички опции са отворени за президента на САЩ

Припомняме, камарата на представителите на САЩ гласува единодушно в подкрепа на законопроект, според който американските власти ще се борят срещу влиянието на Русия във Венецуела.

Два руски самолета се приземиха в столицата Венецуела в събота с руски официален представител на отбраната и близо 100 военнослужещи.

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео призова Русия да "прекрати неконструктивното си поведение" с подкрепата за президента на Венецуела Николас Мадуро.

По време на срещата си с бразилския президент Болсонару, Тръмп коментира, че мисли за военна интервенция във Венецуела.

Бразилските власти отхвърлиха военната намеса във Венецуела като начин за разрешаване на острата вътрешна политическа криза в страната.

Кремъл към Тръмп: Оставаме във Венецуела

Кремъл към Тръмп: Оставаме във Венецуела

САЩ да си изпълнят задълженията към Сирия и да не се вълнуват за Венецуела