Руският президент Владимир Путин, който изслуша в Кремъл доклада на руския министър на отбраната Сергей Шойгу за превземането на Авдеевка, поздрави руските военни за този успех и важна победа.

Това съобщи пред репортери говорителят на руския лидер Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Владимир Путин в Кремъл изслуша доклада на министъра на отбраната Сергей Шойгу за превземането на Авдеевка. Президентът поздрави нашите военни и бойци с такава важна победа, с такъв успех", каза той.

Президентът на Русия и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Владимир Путин дори изпратил телеграма до командващия войските на група "Център" Андрей Мордвичев, в която отбелязва подразделенията и формированията, отличили се в операцията по овладяването на град Авдеевка, съобщи руското Министерство на отбраната.

"Днес групировката войски "Център", развивайки настъпление, напълно овладя град Авдеевка на Донецката народна република", се казва в телеграмата.

"За отличните бойни действия изказвам благодарност на всички ръководени от Вас войски, които участваха в боевете за Авдеевка.

И тази вечер продължава изтеглянето на украинците от Авдеевка

И тази вечер продължава изтеглянето на украинците от Авдеевка

Битката не е спирала

Вечна слава на героите, които паднаха в боя при решаването на задачите на специалната военна операция!" - се посочва в телеграмата.