Руският президент Владимир Путин е обсъдил по телефона с директора на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Уилям Бърнс отношенията между Руската федерация и САЩ, кризата в дипломатическата практика, регионалните конфликти и киберсигурността. Това съобщи прессекретарят Путин Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Такъв телефонен разговор се проведе", отбеляза той пред репортери, отговаряйки на съответния въпрос.

Шефът на ЦРУ на посещение в Русия

Шефът на ЦРУ на посещение в Русия

Срещнал се е със секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев

"Обсъдихме двустранните отношения, кризисната ситуация в дипломатическата практика, обменихме мнения по регионалните конфликти", уточни Песков. Той също така потвърди, че страните са обсъдили въпроси на киберсигурността.

Бърнс, заедно с високопоставена американска делегация, беше в Москва на 2-3 ноември. На 2 ноември ръководителят на ЦРУ имаше срещи със секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев и директора на Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия Сергей Наришкин. Според СВР Бърнс и Наришкин са обсъдили борбата срещу международния тероризъм и междуведомственото сътрудничество. На срещата с Патрушев, както посочиха от пресслужбата на Съвета за сигурност на Руската федерация, са били обсъдени отношенията между Москва и Вашингтон.

ЦРУ: Русия има достатъчно сили за агресия на границата с Украйна

ЦРУ: Русия има достатъчно сили за агресия на границата с Украйна

Бърнс: Това е нещо, което не само САЩ, но и нашите съюзници трябва да приемат много сериозно