Доминик Рааб заяви, че Обединеното кралство ще бъде "силата на доброто в света", след като пристигна в Австралия в първия етап от обиколки за насърчаване на сделки за свободна търговия, съобщава БиБиСи.

Говорейки преди среща с австралийския външен министър Марис Пейн, британският външен министър заяви, че Австралия е "естествен партньор" за Великобритания.

Обединеното кралство се надява на бързи търговски сделки с Австралия, Нова Зеландия, Япония и САЩ след излизането си от ЕС. Рааб ще посети Япония, Сингапур и Малайзия през следващите няколко дни.

Еврокомисар предупреди, че Лондон и Брюксел може и да не сключат търговска сделка

Еврокомисар предупреди, че Лондон и Брюксел може и да не сключат търговска сделка

Нямаме споразумение с Австралия. Мисля, че това е код за без сделка

Пътуването идва след като министърът на търговията Лиз Трус заяви, че Великобритания се стреми към голямо намаление на митата в рамките на търговска сделка със САЩ след Брекзит. "Ще постигнем трудна сделка и както при всички преговори, ще бъдем готови да си тръгнем, ако това е в национален интерес", каза тя в изявление пред Парламента.

Тя заяви, че всяка сделка ще "увеличи достъпа до американския пазар за британските фирми, ще има по-ниски цени и ще се увеличи избора за потребителите във Великобритания".

Но Трус обясни, че Обединеното кралство няма да прави компромиси с високите си стандарти за хуманно отношение към животните и стандартите за храните и цената която Националната здравна служба плаща за лекарства, което според нея няма да бъде поставено в търговските разговори.

Говорейки преди посещението си в Австралия, Рааб заяви, че Обединеното кралство има "многомилиардна търговска връзка с инвестиции в двете посоки, като подкрепя работните места и растежа в двете икономики".

Борис Джонсън: Ние сме пред ЕС по много въпроси и няма да приемем всичките им правила

Борис Джонсън: Ние сме пред ЕС по много въпроси и няма да приемем всичките им правила

Великобритания има най-високата минимална заплата с изключение на три страни членки на ЕС

Търговията между Обединеното кралство и Австралия е на стойност 18,3 млрд. паунда през 2019 г.

Посещението на Рааб е след като той заяви, че Обединеното кралство няма да се съобрази с правилата на ЕС, като се аргументира, че придържането към тях не отговаря на идеята за Брекзит.

Ирландският премиер Лео Варадкар заяви, че Обединеното кралство трябва да се ангажира с "равни условия", за да постигне споразумение за свободна търговия с ЕС.

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви, че няма да приеме никакво съобразяване и никаква юрисдикция на европейските съдилища, когато преговорите с ЕС започнат през март.

Лондон нареди на дипломатите си да седят отделно от колегите си от ЕС

Лондон нареди на дипломатите си да седят отделно от колегите си от ЕС

Изданието се е сдобило с документ, който разкрива, че външният министър на Обединеното кралство Доминик Рааб е наредил

Обединеното кралство обяви плановете си по-рано в четвъртък да разработи нов график за мита, който ще влезе в сила от 2021 г. и ще се прилага за стоки от страни по света, където няма други търговски споразумения.

Правителството започна четириседмична консултация, за да помогне за формирането на новия най-добър митнически режим за нацията.

Това ще са "Глобални тарифи на Обединеното кралство" и ще замени Общата външна митническа политика на ЕС, която понастоящем се прилага за внос в Обединеното кралство.

Може да включва намаляване на мита или премахване напълно на мита за стоки, които Великобритания не произвежда или е с ограничена вътрешно производство.

Лондон бесен за коментар на Туск за членство на Шотландия в ЕС

Лондон бесен за коментар на Туск за членство на Шотландия в ЕС

Това предизвика незабавна реакция от Лондон