Германският Институт за заразни болести "Роберт Кох" обяви днес пореден рекорд - 75 961 нови случая на коронавирус за денонощие. Заболеваемостта на седмична база също е рекордна - 419,7 на 100 000 души, предаде Франс прес.

Смъртните случаи за последните 24 часа са 351, с което починалите с коронавирус от началото на епидемията стават 100 119. Това се случва в момент, когато най-голямата европейска икономика се опасява от препълване на болниците. Ситуацията ще постави в затруднение новата управляваща коалиция, която се очаква да поеме функциите си през декември, уточнява БТА.

Болниците в някои райони вече са силно претоварени, което налага прехвърляне на пациенти, предупреди Гернот Маркс, председател на германската асоциацията за интензивни и спешни медицински грижи.

Някои провинции върнаха стриктните ограничения, за да преодолеят четвъртата и най-силна вълна от появата на вируса.

Съпругът на Меркел вини мързела на германците за ниския темп на ваксинация

Съпругът на Меркел вини мързела на германците за ниския темп на ваксинация

Общественото отхвърляне на науката никога не е било толкова видимо, колкото сега

В Германия напълно ваксинирани са 69% от населението - по-малко, отколкото в други европейски страни като Франция, където те достигат 75 процента.

"Ситуацията е сериозна", призна вчера бъдещият канцлер социалдемократ Олаф Шолц, обещавайки да направи всичко за справяне с пандемията.

Новата коалиция засега изглежда изключва идеята за национално затваряне и залага на масовото въвеждане на зелен пропуск в обществения транспорт и ограничаване на достъпа за неваксинирани, например в културни обекти.

Германия трябва да проучи евентуално разширяване на задължителната ваксинация, която вече е в сила при въоръжените сили и скоро ще бъде въведена и в здравните заведения, каза Шолц.

Германците ще бъдат "ваксинирани, излекувани или мъртви" от COVID-19

Германците ще бъдат "ваксинирани, излекувани или мъртви" от COVID-19

"Ето защо ние толкова спешно препоръчваме ваксинация"