Демократите в Сената на САЩ не могат да включат мащабната имиграционна реформа в предложението си за бюджет от $ 20 трилиона за 2022 г., който започва от 1 октомври. Това съобщи Си Ен Ен.

Телевизията се позова на решението на независимия експерт към Сената по процедурни въпроси Елизабет Макдонау.

Нейният докалд отбелязва, че предложенията на демократите, които по-специално искат значително опростяване на получаването на гражданство за много мигранти в САЩ, се приравняват с "новата имиграционна политика" на страната.

Харис и Обрадор обсъждат нелегалната миграция от Мексико през май

Харис и Обрадор обсъждат нелегалната миграция от Мексико през май

Харис е под натиск, тъй като все още не е посетила границата и дала пресконференция

Демократите се опитаха да приемат тези предложения чрез опростената процедура за инициативи, свързани с бюджета. Това би могло да им позволи да заобиколят опозицията от страна на републиканците. Елизабет Макдонау обаче смята, че този подход "не е подходящ" в случая.

Лидерът на демократичното мнозинство в Сената Чък Шумер заяви, че членовете на неговата партия са "дълбоко разочаровани" от решението на Елизабет Макдонау. Той увери, че демократите ще продължат да се опитват да постигнат прилагането на тези реформи. Според Шумер, сенаторите-съмишленици "са подготвили алтернативни предложения" по този въпрос, те възнамеряват да проведат допълнителни консултации с Елизабет Макдонау "през ​​следващите дни".