Съоснователят на Pink Floyd Роджър Уотърс е отменил планираните си концерти в Полша заради възмущението от позицията му относно войната на Русия срещу Украйна, съобщи Associated Press, като се позова на полски медии.

Официалният говорител на "Таурон Арена" в Краков, където Уотърс трябваше да изнесе два концерта през април, заяви, че представленията няма да се състоят. На уебсайта на турнето на Уотърс - This Is Not a Drill не са посочени концертите в Краков, които преди това бяха насрочени за 21-22 април

Роджър Уотърс "скочи" на САЩ заради Асандж и Манинг

Роджър Уотърс "скочи" на САЩ заради Асандж и Манинг

Бившият вокалист на "Пинк Флойд" с поредно остро изказване

Очакваше се следващата седмица членовете на Градския съвет на Краков да гласуват предложение за обявяване на Уотърс за персона нон грата, с което да изразят възмущението си от позицията на музиканта по отношение на войната в Украйна.

Музикантът неведнъж е правил изявления относно войната, критикувайки Киев и в унисон с тезите на Кремъл. Още в началото на войната Уотърс нареди американския президент Джо Байдън сред военнопрестъпниците, а западните правителства подклаждат огъня, който ще унищожи красивата страна, като засипват Украйна с оръжия.

В началото на септември Уотърс написа отворено писмо до съпругата на украинския президент Елена Зеленска, в което реагира на нейното интервю за Би Би Си. 

Роджър Уотърс нареди Джо Байдън сред военнопрестъпниците

Роджър Уотърс нареди Джо Байдън сред военнопрестъпниците

В един от видеоклиповете снимка на Джо Байдън се появява заедно с тази на Доналд Тръмп с фразата "едва сега започва

Той осъди доставките на оръжие за "армията на киевското правителство", които според него удължават войната. Съоснователят на Pink Floyd също така подкрепи идеята за частична автономия на Донецк и Луганск и обвини Владимир Зеленски, че след изборите е подал ръка на "крайни националисти".

Зеленска отговори на Уотърс в Twitter, като му напомни, че Русия е тази, която е нападнала Украйна, а украинците защитават страната си и бъдещето на децата си. "Ако откажем да се бием, утре ще ни няма. Ако Русия се откаже от войната, тя ще приключи", пише тя.

Путин официално започна война срещу Украйна
Обновена

Путин официално започна война срещу Украйна

Очевидци съобщават за взривове в украински градове…