Русия трябва да увеличи производството на танкове в отговор на западните доставки на оръжия за Украйна. За това настоя заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев по време на посещение в танков завод в сибирския град Омск, съобщава "Ройтерс".

"Както знаем, нашият противник (Украйна) молеше в чужбина за самолети, ракети, танкове. Как трябва да отговорим? Ясно е, че в този случай за нас е естествено да увеличим производството на различни оръжия, включително на модерни танкове", заявява Медведев във видеозапис, публикуван в "Телеграм".

Зеленски пред ЕП: Русия е най-голямата антиевропейска сила в света

Зеленски пред ЕП: Русия е най-голямата антиевропейска сила в света

Под бурни аплодисменти украинският лидер благодари на ЕС за подкрепата

Тази седмица украинският президент Володимир Зеленски посети няколко европейски страни в опит да осигури изтребители и ракети с голям обсег, които според него са необходими за защита на страната му от руските сили.

Медведев, който беше възприеман като относителен либерал по време на президентството си в периода от 2008 г. до 2012 г., в момента се отличава като един от най-яростните защитници на военната кампания на Русия в Украйна и често представя конфликта по апокалитичен начин в редовните си публикации в "Телеграм".