Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова нарече "глупости" изявленията на външния министър на Украйна Дмитро Кулеба, който смята, че Руската федерация може да превърне Черно море в свое вътрешно езеро, предаде ТАСС.

Както отбеляза руската дипломатка, Кулеба е заявил, че знае как да попречи на Русия "да превърне Черно море в свое вътрешно езеро", като той смята, че Русия може да раздели морето наполовина и "да започне да доминира изцяло в своята зона".

"Аз също знам как това да бъде направено. Колкото по-скоро Кулеба спре да говори глупости, толкова по-бързо езерото отново ще се превърне в море, чиито две половини ще се свържат", написа Захарова в канала си в "Телеграм".

Украйна, Грузия и Молдова заявиха стремеж към членство в ЕС

Украйна, Грузия и Молдова заявиха стремеж към членство в ЕС

Президентите на трите страни подписаха декларация в Батуми…

По-рано Кулеба, коментирайки резултатите от посещението на украинския президент Володимир Зеленски в Грузия, заяви, че Киев може да представи предложения за противодействие на Русия в Черно море, като тези инициативи се обсъждат с Грузия, Молдова и членовете на НАТО.

По думите му "ако страните от Черно море и членовете на НАТО, плюс Украйна, Грузия, могат да намерят място и за Молдова в този механизъм, не обединят усилията си, тогава Русия ще превърне Черно море в свое вътрешно езеро, ще го раздели наполовина и ще започне изцяло да властва в своята зона."

Украйна със съвместни военни учения със САЩ, Полша и Литва

Украйна със съвместни военни учения със САЩ, Полша и Литва

Ученията са под наслов "Три меча 2021"