Руският външен министър Сергей Лавров настоя, че е необходимо да се разхлаби режима на санкции срещу Северна Корея, за да се насърчи комунистическия режим в Пхенян да сътрудничи за окончателното разрешаване на кризата на Корейския полуостров.

Руският първи дипломат отбелязал, че стратегията вече била очертана в руско-китайската пътна карта, насочена към разрешаване на кризата.

Ядрената активност на Северна Корея притесни ООН

Ядрената активност на Северна Корея притесни ООН

Заключенията в нов доклад са, че наложените санкции са неефективни

"Ситуацията като цяло продължава да се развива в рамките на логика, която постави основата на руско-китайската пътна карта за уреждане на проблема, която предполага предстоящото раздвижване на основните актьори в разрешаването на проблема с ядреното разоръжаване на Корейския полуостров и за насърчаване на севернокорейското държавно ръководство да сътрудничи чрез ограничаване на режима на санкции", посочи Лавров.

Спецслужбите на САЩ противоречат на Тръмп за Иран и Северна Корея

Спецслужбите на САЩ противоречат на Тръмп за Иран и Северна Корея

Принципите, върху които се основава политиката му към тях, се оказват изсмукани от пръстите

По-рано стана ясно, че втората среща между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския вожд Ким Чен-ун е планирана за 27-28 февруари, като ще бъде проведена във Виетнам. Тръмп заяви в речта си "За състоянието на съюза" пред Конгреса на САЩ, че остава много работа да бъде свършена във връзка със Северна Корея, но че отношенията му с Ким са "добри".