Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия била обезпокоена във връзка с глобалната кибератака, въпреки че досега тя не била причинила никакви значителни щети за страната. Руският държавен глава говори пред форума "Един пояс и един път" в Китай.

Той подчертал, че "Русия няма нищо общо с това", като източникът на първичния вирус бил САЩ.

"За нас не настъпиха значителни щети: нито банки, нито системата на здравеопазването. Но това (кибератаката) е сериозно, предизвиква безпокойство", изтъкнал Путин.

Мащабна кибер атака удари редица организации по целия свят
Обновена

Мащабна кибер атака удари редица организации по целия свят

Засяга организации в цяла Европа в мащаб, който никога досега не е виждан

Междувременно Путин и китайският му колега Си Цзинпин обявиха, че следващата среща на форума "Пътя на коприната" ще се проведе през 2019 г.

Русия и Китай си сътрудничат в множество високотехнологични индустрии, например, в производството на космическата и самолетната индустрия, изтъкнал Путин.

"Ние успешно си сътрудничим в Космоса, като има шанс да увеличим това сътрудничество. Доставките на наши ракетни двигатели в Китай са на дневен ред", отбелязал още руският държавен глава.

По думите му, Русия ще доставя на Китай високотехнологични двигатели.

Руският президент подчертал, че основната област на сътрудничество е енергийният сектор, добавяйки, че Русия и Китай ще работят заедно в областта на втечнения природен газ.