Русия и Великобритания нямат политически диалог, след като Лондон напълно разруши архитектурата на отношенията между двете страни. Това заяви руският посланик в Обединеното кралство Андрей Келин, цитиран от ТАСС.

"Сега по принцип не поддържаме политическа комуникация, никакъв политически диалог, за разлика от миналото, относно ключови аспекти на международните дела", посочи той.

По думи на Келин Лондон е разрушил цялата архитектура на двустранните отношения.

"Великобритания я срина в икономическата, хуманитарната, научната, образователната и политическата сфера на първо място. Това беше чисто нейна инициатива - унищожаването на тази архитектура", подчерта той.

Великобритания обяви пореден пакет санкции срещу Русия

Великобритания обяви пореден пакет санкции срещу Русия

Забранява се износът на редица продукти и услуги

"В контакт сме с външното министерство. На руски дипломати, включително на посланика на Руската федерация, им е забранено да ходят в парламента. Това е така с решение на председателя на парламента. Това е много лошо, защото британският народ, британските официални лица, британски законодатели остават неинформирани за другата страна, неинформирани за ситуацията като цяло", отчете посланикът.

Според Келин това е "категорична грешка".

"Защото това води до погрешни решения, до погрешен процес на вземане на решения. Те трябва да чуят какво казваме, нашите доводи, тогава ще имат по-широко възприятие за реалното състояние на нещата", убеден е той.

Русия наказва агресивната реторика на Великобритания с нови санкции

Русия наказва агресивната реторика на Великобритания с нови санкции

На 36 британски политици и журналисти се забранява влизането в страната