Руските окупатори на фронтовата линия в Украйна прилагат някои доста интересни тактики, благодарение на които напоследък успяват да подобрят тактическите си позиции.

Това разкрива УНИАН.

Първоначално врагът използва безпилотни летателни апарати FPV и артилерия, за да потисне логистиката, по-специално да спре движението на превозни средства за внасяне на боеприпаси, съобщават анализаторите на DeepState в Телеграм.

Според наблюдателите след това врагът изпраща жива сила на няколко вълни, като участието в първата или втората вълна на атаките е "95 процента смъртност".

"Врагът изпраща първата вълна пехота първо със сили от отряд до взвод (смята се, че взводът обикновено има 30 души - бел. ред.). Той наблюдава нашите огневи точки и позиции, което потиска настъплението му, посочват украинците.

Португалия дава 100 млн. евро по чешката схема за боеприпаси за Украйна

Португалия дава 100 млн. евро по чешката схема за боеприпаси за Украйна

Целта е бързото доставяне на възможно най-голямо количество муниции на Киев

След това се изпраща втора вълна със същите сили и те започват да потискат нашите огневи точки... За потискането се използват артилерия, безпилотни самолети FPV и, което е най-лошото, с управляеми авиационни бомби (УАБ)"

Анализаторите добавят, че след втората вълна обикновено в действие влизат професионални вражески щурмови сили. "... Но, ако през първите две не е бил потиснат огънят и има резерви, врагът може да прави набези отново и отново. Разбира се, това е доста "самоубийствена тактика"...", отбелязват анализатори.

Туск пред Макрон и Шолц: По-малко приказки и повече оръжия за Украйна

Туск пред Макрон и Шолц: По-малко приказки и повече оръжия за Украйна

Той може да се опита да бъде посредник между Париж и Берлин

Такава руска "конвейерна лента на смъртта" в Степное е видял един от войниците от 47-а отделна механизирана бригада. Украинският защитник заяви, че ако нашите командири на батальони изпращаха подчинените си на сигурна смърт по този начин, те отдавна щяха да бъдат разстреляни.

Пълномащабната война на Русия срещу украинската държава започна в ранните часове на 24 февруари 2022 г. Днес, 15 март, се навършват 751 дни от началото на пълномащабната конфронтация.

Президентът Володимир Зеленски заяви, че за украинците е важно да издържат до 2024 г. Лидерът на Украйна отбеляза, че никой не знае със сигурност кога ще приключи войната.

Премиерът на Ирландия пред Байдън: Путин няма да спре само с Украйна

Премиерът на Ирландия пред Байдън: Путин няма да спре само с Украйна

Опасност от руска инвазия

През януари тази година британският премиер Риши Сунак заяви по време на изненадващо посещение в Киев, че трябва да се подготвим за това, че конфронтацията ще бъде дълга. Освен това британският служител заяви, че нашата държава ще победи.

Британският премиер Риши Сунак заяви по време на изненадващо посещение в Киев през януари т.г., че трябва да се подготвим за това, че конфронтацията ще бъде дълга.